Utazási tudnivalók

Kérjük olvassátok el utazás előtt

 

Fontos tudnivalók, kérjük olvassátok el

 

2020. június 12-től megszűnt a 2 hetes kötelező karantén, miután hazatértek Horvátországból.

🚕 A határátlépés meggyorsítása érdekében érdemes előre regisztrálni a https://entercroatia.mup.hr/ oldalon (magyar nyelven is elérhető). Regisztráció után a megadott email címre fogjátok kapni a kódot, amit a határon a szélvédő mögé kell elhelyezni.

A horvátok ígérete szerint lesz egy külön gyors sáv az előzetesen regisztráló utazóknak, a többieknek a határon kell megtenni a regisztrációt, ami növeli a várakozási időt.

A regisztrációra az esetleges kontaktkutatás miatt van szükség.

A weboldalon azt írják: “Ha egy család tagjai különböző helyekre utaznak, minden utasnak külön adatlapot kell kitöltenie, és/vagy az adatlapot kitöltő személy garanciát vállal arra, hogy az adatlapon szereplő személyek mindegyikének ugyanaz a cél pontja.”

Vagyis, családonként elég 1 személy adatait megadni (többek között email cím, telefonszám, szálláshely címe, szállásadó elérhetősége), ha mindannyian ugyanott fogtok nyaralni.

Kérjük nyomtassátok ki a visszaigazolást is, amit foglaláskor küldtünk nektek.

Fontos!

Vir szigeten eddig egyetlen igazolt fertőzött sincs. Zágráb környékén és Horvátország Szerbiával határos megyéjében (Eszék-Baranya) találják az esetek többségét. A tengerpart továbbra is biztonságos úticél.

Bizonyos óvintézkedések továbbra is érvényben vannak:

  • A boltok/üzletek bejáratánál kézfertőtlenítőt helyeznek ki (Konzum, Plodine, Decathlon, LIDL… ahol eddig voltunk, mindenhol volt)
  • Szájmaszk? úgy tudjuk nem kötelező, és nem is nagyon viseli senki, inkább csak a boltokban dolgozók. Azért érdemes otthonról hoznotok, mindenkinek legalább egyet, ha esetleg kérik (nem tudunk arról, hogy kérnék, de inkább legyen nálatok)
  • Strandolás, fürdés, napozás: legutóbbi információink szerint a partokon 100 négyzetméterenként 15 fő tartózkodhat egyidőben. Vagyis idén biztosan nem kell harcolni a helyért még a legnépszerűbb strandokon sem
  • Továbbra is ajánlott a távolságtartás, a zsúfolt helyek elkerülése, és továbbra sem lehet tömegrendezvényeket tartani.
  • Mi történik, ha valakinél fennáll a fertőzés gyanúja?
    Hívni kell a 112-t, és kerülni a személyes érintkezést. Telefonos bejelentés esetén a járványügyi szakember ajánlásait kell követni. Vir szigeten van orvosi ügyelet is, illetve Zadarban éjjel-nappal nyitva tartó megyei kórház, ha bármi történik, biztonságban vagytok a nyaralás alatt is.

Készítettünk nektek egy kisfüzetet, amiben hasznos címeket, információkat, telefonszámokat találtok, többek között a Vir szigeti orvosi ügyelet és a zadari kórház elérhetőségeit, címét is:

https://prezi.com/i/ehrocxp02iuq/koszontunk-vir-szigeten/

Ha bármiben a segítségetekre lehetünk, vagy kérdésetek van, írjatok bátran!

Kívánjuk, hogy legyen szép, élményteli, biztonságos nyarunk mindannyiunknak! Szép napot!

 

Kérdésem van:

3 + 2 =