fbpx
olasz pizzéria ninben

Ismerd meg Dalmácia titkos helyeit, történelmét, természeti kincseit Vir sziget közelében

Fedezd fel  Vir sziget és környéke titkos szegleteit, mesebeli tengerpartjait, helyi ételeket és italokat és Nin város történetét!

 

Program ötletek, látnivalók: 

Első útvonal: Először Nin közelében, Vrsi rejtett tengerpartjaira érdemes ellátogatni. Vrsi környéke kevésbé „turistás” vidék, inkább a helyiek élnek itt, így nyáron is egész csendes. Errefelé van egyik kedvenc szigetünk, a Zecevo zarándoksziget, ahová apálykor át lehet sétálni a köveken. Útközben egy rejtett tengeröbölben megállhatunk fürödni, vagy csak úgy nézelődni, mert nemcsak a tenger, hanem maga az egész táj nagyon nagyon szép. (Mi Robinson öblöknek szoktuk hívni ezeket a félreeső, elhagyatott partokat, ahol nagyon jókat lehet fürödni, napozni és sziesztázni 🙂 Közben megállunk egy ivókútnál, ahol hegyvidéki forrásvízzel csillapíthatjuk szomjunkat.

Visszafelé érdemes elsétálni  a koronázódombra Nin mellett, ahol képet kapsz egy picit Dalmácia történetéről, az egykori horvát királyi városról. 

Éhségünket Nin egyik kedvelt éttermében csillapíthatjuk, pizzával vagy egy finom polip vagy rák salátával. Az étterem közelében ismerünk egy kis boltot, ahol finom helyi, és Horvátország távolabbi vidékeiről származó, kis tételben készülő borokat kóstolhatsz meg.

A másik útvonal: a másik kedvelt úticél Zadar, ahol nagyszerű a halpiac és termelői piac. Itt mindenféle helyi finomságot megkaptok: oliva olajat, gyümölcsöt, aszalt fügét, friss zöldséget, halat, tengeri herkentyűket. Ide célszerű kora reggel jönni, amikor bőséges a kínálat. 

Érdemes körbejárni  a város nevezetességeit, felsétálni a harangtoronyba, ahonnan szép a kilátás a városra, a közeli szigetekre és a Velebit hegységet is látjátok majd a távolban. Zadarban járva feltétlenül el kell látogatni a környék (szerintünk) legjobb fagyizóját a Szent Anasztáz templom előtti téren.

 

Velünk tartasz?

Ha érdekel a program, és nincs még szállásod, ismerj meg minket:

További program ötleteink

dalmácia ízei horvátországi gasztronómia
hajókirándulás horvátországban
nin városnézés zadar városnézés
zrmanja rafting horvátországban
horvátországi látnivalók nemzeti parkok