fbpx
olasz pizzéria ninben

Ismerd meg Dalmácia titkos helyeit, történelmét, természeti kincseit Vir sziget közelében

Kis létszámú egynapos program családias, közvetlen hangulatban, a Villa Dobra Apartmanok házigazdáival. Fedezd fel velünk Vir sziget és környéke titkos szegleteit, mesebeli tengerpartjait, helyi ételeket és italokat és Nin város történetét!

 

Mikor: Június 1. – szeptember 30. között, előre egyeztetett napokon (érdemes nyaralás előtt jelentkezni)

Program ötletek, látnivalók: 

Első útvonal: Először Nin közelében, Vrsi rejtett tengerpartjaira fogunk ellátogatni. Vrsi környéke kevésbé „turistás” vidék, inkább a helyiek élnek itt, így nyáron is egész csendes. Errefelé van egyik kedvenc szigetünk, a Zecevo zarándoksziget, ahová apálykor át lehet sétálni a köveken. Útközben egy rejtett tengeröbölben megállhatunk fürödni, vagy csak úgy nézelődni, mert nemcsak a tenger, hanem maga az egész táj nagyon nagyon szép. (Mi Robinson öblöknek szoktuk hívni ezeket a félreeső, elhagyatott partokat, ahol nagyon jókat lehet fürödni, napozni és sziesztázni 🙂 Közben megállunk egy ivókútnál, ahol hegyvidéki forrásvízzel csillapíthatjuk szomjunkat.

Visszafelé felsétálunk a koronázódombra Nin mellett, ahol mesélünk egy picit Dalmácia történetéről, az egykori horvát királyi városról. Persze csak ha érdeklődsz a történelem iránt, mert ez a kötetlen egynapos program éppen olyan lesz, amilyennek ti szeretnétek, nem fogunk semmit sem rátok erőltetni, ami kevésbé érdekel.

Éhségünket Nin egyik kedvelt éttermében csillapíthatjuk, pizzával vagy egy finom polip vagy rák salátával. Az étterem közelében ismerünk egy kis boltot, ahol finom helyi, és Horvátország távolabbi vidékeiről származó, kis tételben készülő borokat kóstolhatsz meg. 

A másik útvonal: a másik kedvelt úticél Zadar, ahol nagyszerű a halpiac és termelői piac. Itt mindenféle helyi finomságot megkaptok: oliva olajat, gyümölcsöt, aszalt fügét, friss zöldséget, halat, tengeri herkentyűket. Ide célszerű kora reggel jönni, amikor bőséges a kínálat. Az egynapos kirándulásunkon most nem a bevásárlásé lesz a főszerep, csak megmutatjuk, hová érdemes jönnötök, ha halat vennétek az esti grillezéshez. Körbejárjuk a város nevezetességeit, felsétálunk a harangtoronyba, ahonnan szép a kilátás a városra, a közeli szigetekre és a Velebit hegységet is látjátok majd a távolban. Zadarban járva érdemes útba ejteni a környék (szerintünk) legjobb fagyizóját a Szent Anasztáz templom előtti téren.

Utazás: 8+1 személyes kisbusszal

Étkezés: Ninben vagy Zadarban. Ha szerettek piknikezni, jelezzétek jelentkezéskor, és étterem helyett a Vörös sziklás parton szervezünk nektek pikniket helyi sonka sajt kóstolóval.

A program díja: 30 euró/fő. Tartalmazza a piknik csomagot, egy kis idegenvezetést, kóstolókat. Az ebédet mindenki külön fizetheti, igény szerint.

Jelentkezés és további részletek:

Velünk tartasz?

Ha érdekel a program, és nincs még szállásod, ismerj meg minket:

Jelentkezés a programra

14 + 15 =

További program ötleteink

dalmácia ízei horvátországi gasztronómia
hajókirándulás horvátországban
nin városnézés zadar városnézés
zrmanja rafting horvátországban
horvátországi látnivalók nemzeti parkok