A Hosszú sziget titkai

A Hosszú sziget titkai

Tengeri barlang, hajóroncs, és meseszép tengeröblök …

 

Mikor és hány fő részére elérhető: június 1 . – szeptember 15. között, maximum 12 fő részére (motoros gyorshajóval utazunk)

A Zadari szigetvilág mintegy 300 tagja közül a legnagyobb a Dugi otok, ami szó szerint annyit jelent: Hosszú sziget. Változatos partvonal, Dalmácia legmagasabb világítótornya, egy különleges tengeri barlang és a nyári csúcsidőszak idején is tömegmentes meseszép tengerpart vár benneteket, és a Zadar Archipelago barátságos hajós csapata.

Program terv:

Első úticélunk egy hajóroncs Dugi otok közelében, ahol szélcsendes időben lehorgonyzunk fürödni, búvárkodni. Ezután a Golubinka tengeri barlang következik, egy varázslatosan szép természeti képződmény, ami csak hajóval megközelíthető. Ezután a közelben található Veli Zal nevű tengerparton állunk meg, ahol a víz színe és a tengerpart Sakarun-ra emlékeztet. Viszont sokkal kevesebben vannak itt, mint a népszerűbb és ismertebb Sakaruni strandon, ami ezen a kiránduláson sem marad ki a programból. Ebédelni itt, a Sakaruni parton lehet majd. Délutáni szieszta után tovább indulunk, hogy behajózzunk egy furcsa alagútba, amit annak idején még Tito parancsára vájtak a sziklafalba, hogy rejtekhelyet biztosítsanak hadihajók számára. Utoljára pedig Bozava halászfalu következik. A parton tett rövid sétánk után visszahajózunk Zadarba. Mielőtt kikötünk, megnézzük (és szeles időben meg is hallgathatjuk) a Tengeri orgonát a tengerről. A Marina Tankerkomerc kikötőbe délután 18 óra körül érkezünk.

Indulási helyszín: Zadar, Marina Tankerkomerc (Obala kneza Trpimira 2.)

Időtartam: 9 óra (9:00 – 18:00 óra között). Az indulás napját egy héttel előre tudjuk megmondani

A hajótúra díja: 855 kuna / fő (hajónként maximum 12 fő részére). Tartalmaz snack csomagot, ásványvizet, csokit, gyümölcsöt, a kapitány valamint a privát idegenvezető díját

Egyéb tudnivaló: a hajókiránduláshoz kisbuszos transzfert is kérhettek a szálláshelytől a kikötőig és vissza, maximum 8 fő részére 

Érdekelnek további hajókirándulásaink is? Black Pearl  |  Kornati szigetvilág gyorshajóval  |  Naplemente hajóról

Kedvet kaptatok? Tartsatok velünk:

Hosszú sziget titkai ("Best of Long Island" hajótúra)

2 + 7 =