Gyakori kérdések

Útmutató online foglaláshoz, foglalás menete, hasznos tudnivalók utazás előtt

Általános információk Vir szigetről

Hogyan lehet eljutni a szigetre? Vir szigetre híd vezet (az átkelés díjmentes), így nem kell kompra várni.

Milyen messze van? Budapestről 630 km (~ 6,5 óra), Győrből 620 km (~ 7 óra) Székesfehérvárról 560 km, Nyíregyházáról és Debrecenből 900 km (~9 óra), Szegedről 750 km (Pécs, Barcs felé)

Jelentkezés szabadidős programokra: a programok menüpontban jelezheted érdeklődésed, az adott programról szóló leírások végén található jelentkezési űrlapok kitöltésével. Előre foglalni csak a szállást szükséges, a programokra helyben tudtok majd jelentkezni, és helyben történik a programok díjának fizetése is.

Foglalással és fizetéssel kapcsolatos kérdések (Villa Dobra Apartmanok)

A további apartmanok foglalási feltételeit az apartmanok adatlapján találod

A foglalás menete: 

  • Válaszd ki a megfelelő dátumot és apartman(oka)t: online foglalás, kapcsolatfelvétel, telefonos foglalás 9-17 óra között
  • A foglalás megerősítéséhez kérjük 8 napon belül utald át az előleget, ami a szállásdíj 40%-a. A pontos összeget foglaláskor küldjük. (Az előleg horvát euró bankszámlára fizethető)
  • Az előleg beérkezésekor visszaigazoljuk foglalásod. Ezután nincs több teendőd, csak számolni a napokat a nyaralásig 🙂
  • Utazás előtt 2 héttel hasznos tippeket küldünk (pl. ENC készülék bérlés, utasbiztosítás)
  • Az érkezés napján a helyszínen, a megadott címen várunk titeket. Jó utat kívánunk 🙂

Hogyan tudok szállást foglalni? 

  • Leggyorsabban online foglalási oldalunkon, ahol kiválaszthatod a megfelelő apartmant és dátumot és azonnal le is foglalhatod
    (Útmutató az online foglaláshoz)
  • A Kapcsolat menüpontban található űrlap kitöltésével (megkeresésedre 24 órán belül válaszolunk)
  • Telefonon (06 20 230 9200, 06 20 9 629 369) hétköznap 9 – 17 óra között

 

Utazás előtti hasznos tudnivalók

Pénzváltás utazás előtt: Eurót csak a szállás kifizetésére érdemes váltani, minden mást bankkártyával vagy horvát kunában érdemes fizetni. Bankkártyával fizethet az autópálya kapuknál, benzinkutakon, legtöbb étteremben, nagyobb üzletekben (Konzum, Plodine, Kaufland, LIDL…)

Mennyi idő alatt érhető el Vir sziget? Balatonról: kb. 5 óra, Budapestről kb. 7 óra, Nyíregyházáról kb. 9 óra alatt kényelmesen elérhető Vir sziget

Milyen okmányok szükségesek a határ átlépéshez? Személyi igazolvány VAGY útlevél

Gyermekbarát pihenők az autópálya mentén: Kisgyermekekkel utazó vendégeink figyelmébe ajánljuk a Marché éttermeket, ahol tiszta mosdók (pelenkázóval), játszótér és finom ételek várnak. Két Marché étterem található Zágráb – Zadar közötti szakaszon. Az első Karlovac előtt a 32. kilométernél, a Draganic pihenőhelyen, a második pedig a Dobra pihenőhelyen. (Térkép)

Hogyan fizethető az autópályadíj: A horvát autópályákon egyelőre fizetőkapus rendszer működik, a megtett távolság alapján történik az útdíj fizetése. Az aktuális díjakat a Horvát Autóklub oldalán találjátok. Ha Letenyénél lépitek át a határt, a Gorican-Zagreb és Zagreb-Zadar 1 szakaszon fogtok jönni) Utazás előtt javasoljuk ENC készülék beszerzését (például a noroaming.hu oldalon), így gyorsabb a fizetés és az áthaladás a fizetőkapukon.

 

Hasznos tudnivalók Vir szigetről

Érkezéskor figyelmedbe ajánljuk  Vir szigeti Útmutatónkat, ami hasznos információkat tartalmaz (fontos telefonszámok és címek pl.: bevásárlás, orvosi ügyelet, gyógyszertár, étterem kalauz, program lehetőségek)

Hol találunk gyermekbarát tengerpartot: lassan mélyülő, homokos tengerpart a tenger felé vezető utca végén balra fordulva, körülbelül 1 kilométerre található (vízben homokos, parton kavicsos). A másik kedvelt gyerekbarát part Nin város mellett található (Ninska Laguna). A szigetről vissza Zadar felé a főúton, majd a jelzőlámpás kereszteződésnél balra ‘NIN CENTAR’ felé, majd a kereszteződés után 300 méter múlva ismét balra a ‘CAMPING’ / NINSKA LAGUNA táblánál. Nyáron a parkolás fizetős (kb 30 kuna/nap)

 

Hasznos információk, telefonszámok

Taxi: 00 385 99 764 7554 (Vir szigeten belül, illetve reptéri transzfer Zadar Zemunik nemzetközi repülőtérről Vir szigetre, és Zadar autóbszállomásról)
Paradiso étterem Vir: 00 385 23 362 695
Bruschetta étterem Zadar (nyáron erősen ajánlott az előzetes asztalfoglalás) 00 385 23 312 915

 

Van olyan kérdés, amire itt nem találtál választ? Írj nekünk és rövid időn belül válaszolunk:

Kérdés

4 + 2 =