fbpx

Gyakori kérdések

 

Hasznos tudnivalók, tippek utazás előtt:

Pénzváltás utazás előtt: Eurót csak a szállás kifizetésére érdemes váltani, minden mást bankkártyával  érdemes fizetni. Bankkártyával  lehet fizetni  az autópálya kapuknál, benzinkutakon, több étteremben, nagyobb üzletekben (Konzum, Plodine, Kaufland, LIDL…)

Autópálya információk Horvátországban: forgalom, lezárások, aktuális közlekedési tudnivalók

Hogyan lehet eljutni a szigetre? Vir szigetre híd vezet (az átkelés díjmentes)

Milyen messze van Vir sziget? Budapestről 630 km (~ 6,5 óra), Győrből 620 km (~ 7 óra) Székesfehérvárról 560 km, Nyíregyházáról és Debrecenből 900 km (~9 óra), Szegedről 750 km (Pécs, Barcs felé)

Gyermekbarát pihenők az autópálya mentén: Kisgyermekekkel utazó vendégeink figyelmébe ajánljuk a Marché éttermeket, ahol tiszta mosdók (pelenkázóval), játszótér és finom ételek várnak. Két Marché étterem található Zágráb – Zadar közötti szakaszon. Az első Karlovac előtt a 32. kilométernél, a Draganic pihenőhelyen, a második pedig a Dobra pihenőhelyen. (Térkép)

Hogyan fizethető? az autópályadíj: A horvát autópályákon egyelőre fizetőkapus rendszer működik, a megtett távolság alapján történik az útdíj fizetése. Az aktuális díjakat a Horvát Autóklub oldalán találjátok. Ha Letenyénél lépitek át a határt, a Gorican-Zagreb és Zagreb-Zadar 1 szakaszon fogtok jönni) Utazás előtt javasoljuk ENC készülék beszerzését (például a noroaming.hu oldalon), így gyorsabb a fizetés és az áthaladás a fizetőkapukon.

 

Hasznos címek, telefonszámok, szolgáltatások Vir szigeten:
(bevásárlás, éttermek, orvosi ügyelet, gyógyszertár, egyéb szolgáltatások például virágbolt, ajándékbolt)

Töltsd le kisfüzetünket

 

És még néhány gyakori kérdés:

Hol találunk gyermekbarát tengerpartot: lassan mélyülő, homokos tengerpart a tenger felé vezető utca végén balra fordulva, körülbelül 1 kilométerre található (vízben homokos, parton kavicsos). A másik kedvelt gyerekbarát part Nin város mellett található (Ninska Laguna). A szigetről vissza Zadar felé a főúton, majd a jelzőlámpás kereszteződésnél balra ‘NIN CENTAR’ felé, majd a kereszteződés után 300 méter múlva ismét balra a ‘CAMPING’ / NINSKA LAGUNA táblánál. Nyáron a parkolás fizetős (kb 3-4 €/nap)

Vir – Zadar autóbusz menetrend

 

 

Van olyan kérdés, amire itt nem találtál választ? Írj nekünk és rövid időn belül válaszolunk:

Kérdezz bátran

7 + 5 =