fbpx

Márciusi képek a tengerpartról

Március, a tavasz első hónapja

Havas hegycsúcsok és szikrázó napsütés a tengerparton

 

Márciusban is meseszép és változatos Horvátország: a Velebit magas hegycsúcsait még hó borítja, miközben a tengerparton hétágra süt a nap. Ebben a hónapban még nincs túl meleg, de a napsütés eszünkbe juttatta a nyarat és úgy gondoltuk, megosztjuk veletek ezeket a csodás fotókat és a sziget kora tavaszi hangulatát.

Kitartás, hamarosan jön a nyár és ismét találkozhatunk Vir szigeten!

Március 7. Vasárnap reggel

Hétvégi csend, tükörsima tenger, de a szikrázó napsütés ellenére meglehetősen hűvös időre ébredtünk. A telihold és a magas légnyomás hatására jócskán visszahúzódott a tenger, ilyen apályt nagyon ritkán látunk errefelé. Hasonlót talán csak több napi erős bora szél után, ami hatalmas víztömeget képes megmozgatni.

Március 10. Tavaszodik

A hideg idő ellenére már színes virágok jelzik a tavasz közeledtét.

Március 6. Tavaszi este

Egy nyugodt, szélcsendes nap végén egy kis esti színkavalkád a lenyugvó nap körül. Számunkra megunhatatlan 🙂 És nektek? 🙂

 

Március 16. Tavaszi zápor kora este, szivárvánnyal

Egyik este tavaszi záporeső érkezett. A lenyugvó nap naracssárgára festette a tájat, amikor besütött az esőfelhők alá, és közben egy szép szivárványt is rajzolt az égboltra.

 

Március 22. Havat hozó szelek

Reggelre hófelhőbe burkolózott a Velebit hegység, a szél vadul korbácsolta a vizet. Az erős bora miatt az autópálya hegyi szakaszát lezárták, így hazaúton meg kellett kerülnünk a hegyet, amit egyáltalán nem bántunk meg, hiszen nem mindennapi látvány kárpótolt a kerülőért.

 

Március 28. Jön a nyuszi!

Húsvéti dekoráció a sziget főterén. A szigetlakók is készülnek erre a szép tavaszi ünnepre. Mi is kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk nektek!

 

Hamarosan itt a nyár, már várjuk, hogy ismét találkozzunk veletek!

Addig is minden jót kívánunk nektek!

A Villa Dobra Apartmanok Csapata

Kérdésed, észrevételed van? Írj nekünk! Örülünk, hogyha hallunk felőled:

10 + 6 =