Mediterrán receptek helyi alapanyagok felhasználásával
Dalmácia ízei:
Dalmáciában mindent megtalálsz a fenséges fogásokhoz: hidegen sajtolt olíva olaj, mandula, dió, mandarin és sokféle zamatos, friss zöldség és gyümölcs. Kóstold meg!
Csicseriborsó krém olíva olajjal
őszi finomság
Olivás-paradicsomos csirkefalatok
Tudtad? Dalmát szokás szerint a leszüretelt olíva bogyót 1 hónapig tengervízben áztatják úgy, hogy naponta cserélik rajta a vizet. Így finomabb lesz a bogyó, és nyersen vagy akár sütve is fogyasztható. Kóstold meg következő receptünket:
Olíva „befőtt”
Facebook csoportunkban már szóba került, hogyan lehet az érett, de keserű és kemény olíva bogyókból finom csemegét varázsolni.
Először is leszedés után le kell mosni a bogyókat, majd egyenként bevagdosni egy éles késsel. Üvegbe tiszta vizet öntsünk és négyszer cseréljük négy naponként. Azután sós vízben kell áztatni 5 hétig, hetente cserélve az üvegben a vizet. Közben egy-egy szemet érdemes megkóstolni. Az elején nagyon keserű lesz, de ahogy telik az idő, fokozatosan elveszíti a keserű ízt. 5 hét után már fogyasztható, de érdemes még további két hétig érlelni és így lesz a legfinomabb.
Vendégeink mondták…
„friss és ízletes alapanyagokat tudunk itt beszerezni, amivel élvezet főzni!”